Cum se face. Salopetă copii

Mi-am dorit de mult timp să îi fac lui M o salopetă de lână, soluția perfectă pentru timpul rece de iarnă. Însă el a crescut un pic mai repede decât planurile mele și acum nu prea mai are sens. Noroc că a mai apărut un bebeluș între timp și am avut șansa să îmi pun planul în aplicare.

Așadar, am încercat două tipare, unul cumpărat de pe dawanda.com și altul gratuit de pe lybstes.de. Ambele site-uri sunt în limba germană, dar sunt foarte bine ilustrate și cu puțin efort pot fi descifrate.

Varianta de pe dawanda (Draußen kind) am folosit-o pentru bebelușul meu, mărimea 74. Am ales o mărime mai mare decât poartă în mod normal și bine am făcut. Va purta acest costumaș toată iarna. Sunt încântată de rezultat, este destul de customizabil. Ca materiale am ales lâna la exterior și jersey elastic la interior.

Varianta de pe lybstes este gratuită și am încercat tot în combinație lână+jersey, însă doar gluga am căptușit-o. Mărimea aleasă a fost 56/62 pentru un bebeluș, însă simt că a fost mult mai greu de lucrat cu această variantă. Dacă voi mai face încă un costum similar, va fi clar tot modelul Draußen kind. Varianta gratuită este mai potrivită pentru materiale mai ușoare (jersey, french terry, sweat).

Voi reveni cu un articol mai detaliat atunci când voi mai face încă o salopetă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: