Dirt Masters IXS Winterberg

La sfârşitul lunii mai am mers să vedem şi noi un concurs de dirt bike profi în Winterberg.

Winterberg e „muntele” Germaniei de Vest oarecum. Poţi practica sporturi de iarnă de prin decembrie până în februarie-martie (dacă vremea permite, au tunuri de zăpadă care pot acoperi toate pârtiile în condiţii decente). Eu aici m-am dat prima dată pe schiuri şi pentru începători e locul ideal. Vara există foarte multe trasee  de downhill şi MTB. Cum schi lifturile sunt în funcţiune şi vara, downhilliştii sunt la ei acasă. Pe lângă acestea, există şi un parc fain, unde poţi exersa diverse trick-uri.

Înainte să rămân gravidă am tot zis să venim şi noi cu bicicletele noastre să vedem cum e zona. Acum am de aşteptat până mă voi da din nou… sper că nu foarte mult. Dar până atunci, măcar m-am uitat la alţii cum se dau. Şi unii erau tare buni. Mi-am închipuit cum ar fi dacă copilul meu va vrea să facă sportul ăsta la acest nivel şi nu cred că mi-ar displace. Ştiu că e riscant şi sigur mai toţi şi-au rupt câte ceva până au învaţat să se dea profi, dar l-aş susţine în orice sport ar alege să facă.

Am ajuns pe la prânz în Winterberg şi după ce ne-am tot lălăit pe la corturile comerciale şi cele cu mâncare 😀 am pornit spre trasee. A fost interesant să vad zona asta pe timp de vară şi să fiu „pe jos” şi nu pe schiuri. Lume multă, muzică bună, mâncare proastă (asta e oarecum normal, având în vedere tradiţiile culinare de la festivalurile nemţeşti; oricum, nu mă pot plânge, nici în România nu prea găseşti altceva în afară de mici şi bere). Cel mai important este că erau foarte multe bicicleteeee.

Au fost patru zone de concurs: Downhill, 4X Rumble, Slopestyle, Cash for Tricks. Cea mai interesantă pentru mine a fost partea de downhill. Şi Slopestyle a fost fain, mult mai spectaculos desigur, dar downhill-ul pare mai omenesc şi e cumva mult mai apropiat de ce îmi place mie să fac. Organizarea a fost evident, foarte bună. Mi-aş dori să văd ceva comparabil prin România, dar cred că va trebui să aştept mult şi bine.

Dar să lăsăm pozele să vorbească de la sine… (click pe oricare din poze, pentru a vizualiza galeria foto)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: